Spike Lee “Bad 25” című dokumentumfilmje Hálaadáskor debütál az ABC televíziós csatornán.
Idén ünnepeljük Michael Jackson Bad című albumának 25. évfordulóját, amely 1987-ben jelent meg és az 1982-es megasikerű Thriller-t követte a sorban. A Bad egy újabb kritikai, művészi és anyagi diadalt jelentett Jackson számára, amelyen a címadó dal mellett számos más sláger is szerepelt, például az “I Just Can’t Stop Loving You,” a “The Way You Make Me Feel,” a “Man in the Mirror,” a “Dirty Diana” és a “Smooth Criminal.” Ez a világon az ötödik legkelendőbb album a lemezeladások történetében, amelyhez egy világkörüli turné is kapcsolódott 1987-89-ig.

Spike Lee

Természetesen az ilyen évfordulókhoz – különösen, ha az egy olyan elhunyt megasztár nevéhez kötődik, mint Jackson – számos megemlékezés fűződik, és ez most sincs másképp.
Szeptemberben újra kiadták a Bad albumot Bad 25 néven, és ugyanebben az időben debütált Spike Lee azonos című dokumentumfilmje különböző filmfesztiválokon. A film televíziós bemutatója november 22-én volt az ABC TV-csatornán.
A film segítségével Lee szeretné elfeledtetni az emberekkel Jackson magánéleti küzdelmeit, amelyek annyira rányomták bélyegüket utolsó éveire.
„Remélhetőleg ezt sikerül majd elérni a dokumentumfilmmel” nyilatkozta Lee riportereknek a Torontói Nemzetközi Film Fesztiválon a film bemutatásakor. „Az emberek újra a zenére, Michael művészetére fognak koncentrálni. Úgy érzem, ez az ő igazi öröksége, a gyermekei mellett.”
Ennek a művészi örökségnek a felfedezése során dokumentumfilmje számára, Lee együttműködött a Michael Jackson Hagyatékkal és az Epic/Legacy lemeztársasággal. Beleásta magát a Hagyaték archívumába, ritka és soha nem látott felvételek után kutatva a Bad album készítésének és a hozzá kapcsolódó világturnénak kulisszatitkairól.
A dokumentumfilm számos interjút tartalmaz, amelyeket maga Spike Lee készített, Jackson bizalmasaival, koreográfusokkal, zenészekkel, munkatársakkal, például Martin Scorsese-vel (aki a Bad videóklippjét rendezte).

(forrás: www.channelguidemagblog.com | fordítás: michaeljacksonmagyarul.info)