Michael Jackson nem csak begyűjtött minden létező díjat, de olyan eredményeket is elért, amelyeket azóta sem tudott senki sem túlszárnyalni.

Eladások
A legtöbb lemezt eladó szóló művész Michael Jackson a Guiness Rekordok Könyve szerint.

A legtöbb példányban elkelt zenei anyag Michael Jackson 1982-es “Thrille”-re, amelyből mindeddig közel 104 millió darab kelt el.

A legnagyobb előrendelést Michael Jackson 1987-es “Bad” címü albumára adták le.

A legtöbb példányban elkelt dupla album Michael Jackson 1995-ös “HIStory” címü albuma, amelyből összesen 32 millió darab kelt el.

A legtöbb példányban elkelt remix album Michael Jackson 1997-es “Blood On The Dance Floor” címü albuma, amelyből közel 6 millió darab kelt el.

A legtöbb példányban elkelt kislemez Michael Jackson 1985-ös “We Are The World”-je, amelyből 3 nap alatt több, mint 800.000 darab kelt el előrendelésben.

A legtöbb példányban elkelt zenei videókazetta Michael Jackson 1984-es “Making Of Michael Jackson’s Thriller”-e volt, amelyet Jackson 1988-as Moonwalker címü kiadványa előzött csak meg.

A legtöbb példányban elkelt zenei könyv az Egyesült Államokban és Angliában, Michael Jackson 1988-as “Moonwalker”-je.

 

 

 


Slágerlisták
A legtöbb országban egyszerre Michael Jackson 1987-es “Bad”-je vezette a slágerlistákat, szám szerint 24-ben.

 

A legtöbb első helyezést elérő dalt tartalmazó album Michael Jackson 1987-es “Bad”-je, amelyről 5 dal került az amerikai slágerlisták élére.

A legtöbb ideig az amerikai Billboard slágerlistáján első helyen lévő album Michael Jackson 1982-es “Thriller”-e, amely 37 hetet töltött az élen.

MICHAEL ÉS QUINCY AZ 1984-ES GRAMMY DÍJÁTADÓN

Az amerikai Billboard slágerlistáján az első album, amely az első helyen nyitott, Michael Jackson 1995-ös “HIStory”-ja volt.

Az amerikai Billboard slágerlistáján az első kislemez, amely az első helyen nyitott, Michael Jackson 1995-ös “You Are Not Alone”-ja volt.

A Juventus rádió slágerlistáján legtöbb ideig az első helyen lévő dal Michael Jackson 2001-es “You Rock My World”-je.

 


 

Videók
A zenetörténelem legfontosabb és legjobb videóklipje Michael Jackson 1983-as “-Thriller”-e.

A legdrágább videóklip Michael Jackson 1995-ös “Scream”-je volt, amely több, mint 7 millió dollárba került.

Az 1 percre eső költségeket a filmiparban Michael Jackson és a Disney stúdió 1986-os “Captain EO” című rövid filmje vezeti.

 


 

Díjak
Egy év alatt a legtöbb Grammy díjat Michael Jackson kapta 1983-ban, szám szerint 9-et.

A legtöbb Grammy díjat kapott szóló művész Michael Jackson.

 


 

Pénz
A legtöbb bevételt jövedelmező jótékonysági project Michael Jackson 1985-ös “We Are he World”-je, amellyel 65 millió dollárt osztottak szét az arra rászorulók között.

A legnagyobb reklámszerződést Michael Jackson és a Pepsi kötötte meg 1987-ben, 17 millió dollár értékben.

A legtöbb bevételt elérő turné Michael Jackson 1988-as “Bad World Tour”-ja volt, amelyből tisztán 125 millió dollárt kerestek.

MINDEN IDŐK LEGDRÁBÁGG VIDEÓKLIPJE, A SCREAM

A legnagyobb lemezszerződés Michael Jackson és a Sony Music Entertainment között köttetett meg 1991-ben, értéke elérte az 1 milliárd dollárt.

A legdrágábban elkelt szobor egy Michael Jacksont és majmát, Bubblest ábrázoló kerámia alkotás Jeff Koonstól, amit 2001. áprilisában 3.5 millió dollárért vásároltak meg a Sotheby’s aukciós házban.

 


 

Egyéb
A leghosszabb karrier a szórakoztatóiparban Michael Jacksoné, aki 1963-as első fellépése óta több, mint 40 évet töltött a színpadon.

A legtöbbet fotózott ember a világon Diana Hercegnő haláláig Michael Jackson és a hercegnő volt.

A legtöbbet adományozó híresség a Guiness Rekordok Könyve szerint Michael Jackson, aki egyszerre 39 jótékonysági szervezetet támogatott.

A legtöbb amerikai néző az 1993-as Oprah Winfrey interjút látta Michael Jacksonnal, pontosan 150 millióan követték figyelemmel a műsort.

A legtöbb nézőt a világon 1993-ban sikerült a TV elé csábítani a Super Bowl sporteseményre, amelynek csúcspontján, a félidőben Michael Jackson lépett fel.

A kábeltelevíziózás legnagyobb nézettségét Michael Jackson 1992-es bukaresti Dangerous koncertje érte el az HBO-n.