Michael Jackson nem csak a privát életben, de munka közben is maga mellett tart egy forgatócsoportot, amelynek feladata, hogy minden pillanatot rögzítsenek. Ezekből a felvételekből később izgalmas, ritka összeállítások készülnek, amelyek rendszerint “Jacksonos” VHS, vagy DVD kiadványokon kapnak helyet.
A felvételeken megismerhetjük Michael Jacksont, a dolgozó embert, aki profi módon irányít és mindent kézben tart.

 

Thriller (1982)

 

1983: Beat I

 


We Are The World (1985)

 

1985: We Are The World
Az 1985-ös Grammy díjátadó utáni éjszaka készült werkfilmen végig követhetjük hogyan érkeznek meg a sztárok a helyszínre, hogyan született meg a dal, s hogy adták bele minden tehetségüket a fantasztikus művészek. A narrátor Jane Fond

 


Captain EO (1986)

 

1986: Captain EO
A koncepció kitalálásától egészen a forgatási bakikig mindent megtudhatunk ebből a kis filmből. A forgatásokon egyszerre volt jelen George Lucas, Fracis Ford Coppola és beugrott olykor Steven Spielberg is.

 


Bad (1987)

 

1988: Moonwalker
A rövid filmecskében a híres “klub jelenet” elkészültébe tekinthetünk be.

 


Dangerous (1991)

 

1991: Black Or White
Megtudhatod hogyan mókázott együtt Michael, a rendező John Landis és Macaulay Culkin. A végén közös tortacsata!

1992: In The Closet
Michael és Naomi Campbell a sivatagban szórakoznak. Benne kimaradt jelentek és egy igazi vizipisztoly csata Jackson-Campbell módra!

1992: Jam
Michael megérkezik a forgatásra, ahol már Michael Jordan és a Chriss Cross várják. A hangulat fantasztikus!

1992: Remember The Time
Az egyik legemlékezetesebb pillanat, amikor elszabdul egy sas Eddie Murphy válla fölül, mire ő elrohan. Később Eddie megpróbálja megmagyarázni a történteket…

1993: Whatzupwithu
Eddie Murphy mesél a Michaellal való forgatásról.

 


HIStory – Past, Present And The Future (Book I.) (1995)

 

1995: Childhood
Ezen a forgatáson látogatta meg újdonsült felesége, Lisa Marie a Pop Királyát.

1995: Scream
A pletykák szerint a fotósok nem fényképezhették közvetlenül Michaelt, csak egy monitort figyelhettek. A forgatás a hatalmas Universal Studioban folyt.

1996: They Don’t Care About Us (Brazil verzió)
Valóságos tömeghisztéria tört ki, amikor Michael helikopteren megérkezett a forgatási helyszínre, ugyanis az embereket nem tudták elzárni tőle. Az egyik jelenet, amikor két nő a földre viszi őt, valóban megtörtént!

1996: Stranger In Moscow
Tudtad, hogy az egész város csak oda volt vetítve? Michael egy kék fal előtt mozgott, a vizes jelenetet, pedig perceken keresztül vették fel a mozgás effektusok miatt!

 


Blood On The Dance Floor (1997)

 

1997: Ghosts
Megtudhatod hogyan készültek a maszkok, a számítógépes animációk. Megszólal a rendező, Stan Winston és maga Michael is! A werkfilmből legalább 3 változat létezik.