A Kingdom Entertainment egy közös vállalkozás Michael Jackson és Prince Alwleed Bin Talal Bin Abjulaziz Alsaud között. A herceg olyan vállalkozásokban van jelen befektetőként, mint a TWA, a Planet Hollywood és Regent Hotels & Resorts. A vállalkozást 1996. márciusában indították el. Michael ekkor sajtótájékoztatót tartott, ahol a következőket mondta el:

“Köszönöm… Először a sajtót és az újságírókat szeretném köszönteni, akik erről a sajtótájékoztatóról közvetítenek. Hamarosan megosztom önökkel, hogy a Kingdom Entertainment egy régóta dédelgetett álmot fog valóra váltani.
A korai inspiráncióm az volt, hogy aktívan jelen legyek a világ médiában, amelyeket egy évtizede tartó turnézásaim során ismertem meg. Ezek alatt az utazások alatt hallottam Rajongók szívverésének millióit, abbéli reményükkel, és szeretetükkel, valamint a jobb életre való törekvésükkel. Ebben az időben kezdtem ezt előkészíteni.
A globális családi szórakoztatás békét, és testvériességet hozhat a világnak. Eddig a szoros időbeosztásom és a kiemelkedő professzionális kötelezettségeim csak kevés időt hagytak arra, hogy kidolgozzak egy különleges stratégiát egy teljesen integrált szórakoztató cég létrehozását illetően. Az egész 18 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor találkoztam barátommal és társammal a Kingdom Entertainmentben, Prince Alwaleeddel… (nevet) Rövid időn belül világossá vált, hogy ugyanazokat a célokat és értékeket osztjuk. Hagyományos családi értékeket.
A Kingdom Entertainmenten keresztül Prince Alwaleed és én kombinálni fogjuk az emberi és anyagi forrásokat, hogy sikeresek lehessünk a globális szórakoztatási forradalom minden részében. Például, aktívak leszünk a szórakoztatóparkok, a hotelek, animáció, filmek, interaktív tanítás szórakozással területén, és természetesen lincenc és ajándéktárgy területén is jelen kívánunk lenni. Örömmel nézünk elébe ennek a hihetetlen vállalkozásnak.”