2000. Decemberében jótékonysági rendezvényt szervezett Denise Richards, Michael Jackson egyik barátja, ahol a Pop Királya egy humanitáriánus díjat vehetett át. Az N’SYNC két tagja, Lance Bass és JC Chavez konferálta fel Michaelt a színpadra. A bevezető szövegükben beszéltek Michael zenei munkásságáról, például a Thrillerről vagy a We Are The Worldről, amelyből a megjelenését megelőző 3 napban 800.000 darab kelt el. Továbbá beszéltek Michael humanitáriánus tevékenységeiről is:

Lance: “Egyetlen művész sem tette jobb hellyé a földet, egyetlen híresség sem elkötelezetteb a munkája mellett, mint ő. Mi mást is mondhatnék még Róla? Ő rossz, Ő rémes (He’s bad, he’s a thriller).”

MICHAEL ÉS AZ NSYNC 2000-BEN

Miután felkonferálták Michaelt, a közönség tapsviharban tört ki. A felvonulása alatt a We Are The World zenekari változatát hallhattuk, majd Michael rövid beszédet tartott. A beszédben köszönetet mondott a díjért, majd elmesélte, hogy közeli barátján, Shmuley Boteach rabbin keresztül ismerte meg az est egyik házigazdáját.
A beszéde végén a jelen lévő Bill Clintonhoz is intézett néhány szót:

“Megtisztelve érzem magam elnök úr, hogy az ön jelenlétében vehetem át ezt a díjat, és szeretnék köszönetet mondani azokért az évekért, amelyeket az amerikai nép szolgálatának szentelt, fantasztikus elnök volt és igazán szeretem magát (I love you much).”

Michael átvette a díjat az N’SYNC-től, üdvözölte a hostesst, kezet rázott a srácokkal, majd együtt elhagyták a színpadot. Késöbb Clinton is üzent Michaelnek beszédében.