2001. őszén Bryan Michael Stoller, több kisebb sikert elért film rendezője interjút adott, amiben elmondta, hogy több közös filmes terve van Michaellal, s, hogy ezek megvalósításához, amelyban Michael nem csak szereplőként, hanem producerként, íróként és rendezőként is részt fog venni, hamarosan megkezdik.
Az első terv a “Miss Cast Away and the Island Girls” című vígjáték elkészítése volt. A produckiós munkálatokat 2003. májusában kezdték el, Jackson pedig egy kisebb szerepet is vállalt a filmben, amelyet ugyanezen év szeptemberében vettek fel Neverlanden.
A sztár ellen indított vádaskodásokat ez a project is megszenvedte. Néhány kisebb mozi bemutató után először 2004. nyarán jelent meg DVD-n a film. 1 évvel később egy nagyobb cég vásárolta fel a produkciót, amit aztán új formában ismét DVD-n dobtak piacra, illetve több filmcsatorna is bemutatta világszerte. Magyarországon a CineMax tűzte műsorára a filmet 2006-ban, 2007-ben pedig szinkronizálva már DVD-is kapható volt a kritikusok által lehúzott vígjáték.