Miközben Dr. Conrad Murray ellen hivatalosan is vádat emeltek Michael Jackson halálának ügyében, és ez valószínűleg újabb érzelmi megpróbáltatást jelent majd a pop szupersztár családtagjainak, Michael gyermekei: Prince Michael I (13), Paris (11) és Prince Michael II, becenevén Blanket (8) összetartó családjuk segítségével próbálnak megbirkózni az őket ért gyásszal; és még valamivel, ami újdonság számukra: a normális életvitellel.

- Nagyon jól vannak, a szeretetnek és támogatásnak köszönhetően, amit folyamatosan kapnak – mondta a People magazinnak adott interjújában Adam Streisand, a Jackson gyerekek nagymamájának és gyámjának: Katherine Jacksonnak az ügyvédje.

A család régi barátja Kathy Hilton elmondása szerint: jól vannak, mivel csodálatos családjuk van.

Édesapjuk tavaly nyári halála óta a gyerekek Katherine kaliforniai birtokán, Encinoban laknak, unokatestvéreikkel és más rokonokkal. Szépen, magabiztosan fejlődnek, sokat játszanak barátaikkal és gyakran eljárnak otthonról – ezúttal azonban már álarc nélkül, és a káosznak, ami egykor körülvette az édesapjukat, mára nyoma sincs.

- Sokat játszanak, nevetnek, szaladgálnak a házban, nagy örömet lelnek a közös játékban. – mondja Streisand.

A normális életet keresve

A trió idősebb unokatestvérei – akik elkísérték Prince-t és Parist a Grammy díjátadó gálára január 31-én, hogy átvegyék édesapjuk Életmű Díját (a szégyenlős Blanketet túl kicsinek ítélték ahhoz, hogy felmenjen a színpadra – mondja Streisand) – mentoraivá váltak Michael gyermekeinek, akik között megmaradt a szoros összetartás.
A gyermekek nevelésében nevelőnőjük, Grace Rwaramba segít Katherine-nek, aki Michael halála előtt már nem volt a gyermekek mellett, de utána Katherine visszahívta. A Jackson család néhány tagja nem támogatja Rwaramba jelenlétét, de a család egy barátja megjegyezte:
- Katherine világosan megmondta, hogy neki fontos, hogy Grace a gyerekekkel legyen. Ismeri a gyerekeket, és Katherine-nek ők a legfontosabbak.

Katherine és Rwaramba gondoskodnak róla, hogy Michael gyermekei normális életet éljenek, amennyire csak lehetséges.

- Semmi extrém nem történik. A gyerekek tanulnak – (magántanárokkal), chatelnek és családi vacsorákon vesznek részt. – mondja a család egyik barátja.
A gyerekek karate órákra, könyvtárba, és templomba járnak. Bár Katherine szigorú (a család egy barátja szerint Parisnek és Prince-nek tavaly novemberben az Új Hold című film premierjén Katherine háta mögött kellett menniük), de hagyja őket kibontakozni.

- Katherine tényleg odafigyel a gyerekekre. Megpróbál nekik szabadságot biztosítani. Nagyon bátorítja őket. – mondja Streisand.

Önbizalomépítés

A normális élet azzal is jár, hogy sokkal kevesebb a felhajtás. Ha a gyerekek kimerészkednek a nyilvánosság elé, az arcukat már nem takarják el.

- Tetszik nekik, hogy nem kell maszkot viselni. Ez új élmény számukra. – mondja a gyerekekről a család egyik barátja.

Egy másik forrás szerint Prince és Paris sokkal magabiztosabb lett az elmúlt pár hónap során.

- Michael halála előtt nehéz lett volna őket úgy elképzelni, hogy nyilvános helyen, vagy valakinek a házában megjelennek, és videójátékkal játszanak. Ez nagyrészt Michael miatt volt, mert ha ő valahol megjelent, mindig biztonsági őrök és káosz vette őket körül. Most már ez nem annyira jellemző. Sokkal normálisabb körülmények között zajlik az életük, és egész jól hozzászoktak ehhez.

Édesapjuk hatása azonban tovább él.

- Ha Prince-szel beszélsz, olyan, mintha Michaellal beszélnél. Olyan okos és felnőttes – sokkal érettebb a koránál. Paris pedig énekes akar lenni. – mondja a család barátja.

A nagypapa, Joe hozzáteszi: Nagyon büszke voltam a Grammy gálán az unokáimra. Bár mindig büszke vagyok rájuk.

Fordította: Papp Kinga és G. Tünde
Forrás: http://www.people.com/people/article/0,,20341350,00.html
(magyar fordítás forrása: michaeljacksonmagyarul.info)