Michael Jackson nagy rajongója és tisztelője volt a női nemnek...


Tiger Beat Magazin; 1972. szeptember

Volt már valaha olyan fura érzésed, hogy valaki bámul téged, figyeli minden mozdulatod? Ha igen, akkor talán rájössz, ez a valaki nem más, mint Michael Jackson!

Egy fának támaszkodva, ismeretlen kis dallamot fütyörészett. Az ég oly vakítóan kék volt, hogyha túl sokáig nézte az ember, belekáprázott a szeme. Ám ez most nem volt gond, mivel a fiú nem az eget kémlelte. Szemei egész mással voltak elfoglalva.

Michael magában mosolygott. Semmi sem ért fel azzal, amit épp most csinált. Csak álldogált ott, hüvelykujjait az övtartójába akasztva. Senki sem sejtette, hogy épp egyfajta művészetet gyakorol.


GYAKORLAT TESZI…

Michael mindig mosolyogva mondja, de komolyan gondolja, mikor a lányok megfigyelését „művészetnek” nevezi.
Mikor rákérdezek, elmagyarázza, hogy a „csajok megfigyelése” anélkül, hogy észrevegyék, sok gyakorlást igényel. Először is tisztában van vele, hogy másokat nyíltan bámulni udvariatlan dolog. Emiatt mesteri szintre tökéletesítette a technikát, mellyel észrevétlen maradhat.

Mégis miért veszi a fáradtságot?

„Mert tényleg nem akarok senkit megsérteni azzal, hogy figyelem. Néhányan nagyon kényelmetlenül érzik magukat, ha tudják, hogy valaki nézi őket. Nekem viszont ez a gyengém, imádom nézni a lányokat! Ha csak nézhetek egy lányt, már minden okom megvan a mosolygásra. Ők egészen különlegesek és ehhez méltón kell velük bánni. Ezért mondom mindig, ne bámuld közvetlenül a csajt! Elkezd majd nyugtalankodni, hogy biztos kócos a haja, vagy elkenődött a sminkje. Ez ahhoz hasonlít, mint mikor az ember egy művészeti kiállításra megy gyönyörű festményeket nézni. Ha megfelelő módon szemléli a képet, akkor érti meg igazán a lényegét.”

AZ OKOK...

Nagyon is normális egy olyan fiatal, egészséges és helyes srác esetében, mint Michael, hogy örömét lelje a lányok nézegetésében. Minden korabeli fiú ezzel tölti az idejét, csak ténferegnek a környéken, miközben az előttük elhaladó csajokat figyelik. Ám némelyek osztályozzák őket, aszerint hogy milyen ruha van rajtuk, vagy hogy mennyire csinosak. De nem Michael! Neki megvannak a saját indokai.

„Azok a srácok, akik kategorizálják a lányokat, elsiklanak a lényeg felett. Annyira el vannak foglalva a pontozással, hogy nem látják… úgy értem nem látják igazi valójukban a lányokat."

"Ahogy egy lány sétál. A járásból sok mindenre lehet következtetni. Hogy vidám, vagy szomorú, büszke–e női mivoltára. Aztán ott vannak azok a lányok, akik annyira gyámoltalanok, hogy legszívesebben odarohannék hozzájuk és megölelném őket. Ha esetleg olyan szerencsés vagyok, hogy közelről láthatom az arcukat… nos, az olyan mintha a kedvenc desszertemet kapnám egy finom ebéd után!

A szemek… rád kacsintanak? Mitől ragyognak úgy? Talán a szerelem teszi? Vagy csupán az élet öröme?"

"Végül a száj. Vajon egy titkon mosolyog? Vagy megpróbál némi vidámságot csempészni mindazok életébe, akikkel találkozik?”

Michael listája a végtelenségig folytatódik…


Egy szeles napon órákon keresztül tudja figyelni, a szél miként játszik hosszú hajjal, rövid hajjal, sötét hajjal, világos hajjal. Vagy a lányok kezét bámulja. Ülés közben a lány vajon nyugton tartja őket? Esetleg része a kommunikációjának? Beszélgetés közben a kezei életre kelnek, miközben szavait hangsúlyozva vadul gesztikulál?

Ám Michael az esetek többségében a teljes képet akarja nézni… magát az embert. Mindenkit kedvel, mégis a lányok az ő szemében 'valami egészen különlegesek'.

Ha Michael is azok közé a srácok közé tartozna, akik osztályozzák a lányokat, az összes pénzét papírra költené, hogy felírogassa, melyik lánynak milyen magas pontszámot adott. Mert az ő szemében minden lány győztes… egyszerűen azért, mert lány… és mert különleges… és mert éppen az a lány, akit jelen pillanatban is bámul -- miközben egy mosoly suhan át az arcán.

Fordította: G. Tímea és G. Tünde
magyar fordítás forrása: michaeljacksonmagyarul.info
Eredeti: http://www.heeheeshamone.com/archives/195