Előzmények

2005. augusztus 23-án a Los Angeles-i hatóságok eljárást indítottak Janet Arvizzo ellen. Arvizzo volt az a nő, aki korábban gyerekmolesztálással vádolta meg Michael Jacksont.

Egy esetleges jogi eljárás szükségességére már a sztár ügyvédei is felhívták a figyelmet a gyerekmolesztálási per alatt. Ugyanis kiderült, hogy a nő 2001 és 2003 között úgy igényelt 18.000 dollárnyi segélyt az államtól, hogy arra valójában nem lett volna jogosult. A segély igényléséhez Arvizzo hamis információkat adott meg a hatóságoknak, amiért szintén felelnie kell.

"Ez megerosíti azt, amit az egész tárgyalás alatt mondtunk, hogy a vádló és a családja megbízhatatlan, a vádaskodások, pedig valótlanok voltak."- nyilatkozta Thomas Mesereau, Jackson volt vezető védőügyvéde.

"Szerencsétlen dolog az, hogy a gazdag és híres szabad, mint a madár és nincs semmi nyoma a viselkedésének, ellenben Arvizzo, akinek nincsenek forrásai, meg lesz hurcolva a rendszer által."- mondta a családot a gyerekmolesztálási perben képviselő úgyvéd, William Dickermann.

Sandi Gibbs, a Los Angeles-i kerületi ügyészség szóvívője szerint a nő bizonyítottan csalást követett el, és ezért 5 vádpontban fogják a bíróság elé állítani.

Első nap

Az első meghallgatást 2005. szeptember 7-én tartották, amelyet megelőzően Arvizzot formálisan letartóztatták. A bíró azonban a gyerekeire való tekintettel szabadlábra helyezte a nőt. Arvizzo meglepő módon minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Második nap

A második meghallgatást 2005. október 28-án tartották, amelyen az ügy újabb részleteit ismerhettük meg.

Ezekszerint Arvizzo 2001. novembere és 2003. márciusa között összesen 18.782 dollárt csalt el az államtól. Erre az összegre részben azért nem lettek volna jogosultak, mert Arvizzo akkor már együtt élt egy Jay Jackson nevü katonával, akinek évi 80.000 dolláros jövedelme alapján nem igényelhették volna a segélyt. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy 2001. telán a család 150.000 dollárt zsarolt ki egy áruházláncból, illetve, hogy Arvizzo folyamatosan tartásdíjat kapott volt férjétől, David Arvizzotól.

Arvizzo ismét megdöbbentette a jelenlévőket, ugyanis a meghallgatásra csak ügyvédét küldte el, hogy közölje a bíróval: nem hajlandó személyesen is megjelenni. Miután a bíró megfenyegette a vádlottat, az 2 órás késéssel, melegítőruhában végül mégis megjelent a tárgyalóteremben.

A meghallgatáson Arvizzonak nem kellett beszélnie, lehajtott fejjel, egy barátja társaságában hagyta el az épületet.

Harmadik nap

A 2005. december 19-ére kitűzött tárgyalási napon Arvizzonak nem kellett személyesen megjelennie, és semmilyen érdemleges információ sem szivárgott ki.

Negyedik nap
A 2006. március 16-ai tárgyalási napról egyetlen fontos információ szivárgott ki. Ezekszerint az ügyet egy súlyosabb kategóriába sorolták be, ami azt jelenti, hogy amennyiben a nőt bűnösnek találják, akkor komolyabb büntetésre számíthat.

Ötödik nap

A 2006. április 26-ai meghallgatáson a bíró kitűzte a per kezdetét május 19-re.

Hatodik nap

2006. május 19-én elkezdődött az Arvizzo elleni per.

Arvizzo ismét ártatlannak vallotta magát, ellenben a vád papírokkal bizonyította, hogy a nő több ezer dollárt használt fel jogtalalanul.

Arvizzo ismét szandálban és melegítóben jelent meg a tárgyalóteremben. A vád egyik képviselője, James Baker ügyész elmondta, hogy nagy a nyomás rajtuk a Jackson rajongók részéről, akik több 100 e-mail üzenetben kérték a nő elitélését. Baker szerint elképzelhető, hogy Arvizzonak börtönbe kell vonulnia, de sokkal valószínübbnek tűnik a pénzbüntetés és a próbaidő.

Hetedik nap

A 2006. június 21-ei tárgyalási napról nem szivárgott ki sok információ.

Arvizzo a bíróság épületéből távozva elmondta, hogy éppen férje elé igyekszik a reptérre, aki több hónapos iraki kiküldetéséről tér vissza.

Kalifornia vs. Arvizzo - 2005