Előzmények

2006. augusztusának elején vált ismerté, hogy Michael Jacksont ismét beperelték. A kiszivárgott dokumentumok szerint az első beadványokat február 21-én nyújtották be, amikre július 17-én reagált először a sztár csapata, elutasítva a követeléseket. A vád az újabb dokumentumokat július 25-én nyújtotta be, amikből a következő történet körvonalazódott ki:

A pert az "Ayscough & Merar" nevű Los Angeles-i ügyvédi iroda indította Jackson, illetve annak "MJJ Productions, Inc." és "Fire Mountain Services, LLC" nevű cégei ellen. Brent Ayscough ügyvéd azt állítja, hogy 2005. február 3-án alkalmazta őt a sztár a fent nevezett cégein keresztül. Feladata az volt, hogy az éppen futó gyerekmolesztálási perben asszisztáljon Thomas Mesereau vezető védőügyvédnek, illetve más ügyeket kezeljen. Ezek között volt a média birodalmakat tömörítő társaság ügye is, akik azt követelték, hogy nagyobb mozgásterük legyen a sztár perében. Ugyancsak Ayscouh járt el a következő peres ügyekben is: Schaffel v. Jackson, Kamand v. Jackson, Avram v. Jackson, Alfredo Bowman and Sebi LLC v. Michael Jackson, Hamid Moslehi v. MJJ Productions Inc., Kyman v. Jackson. Ezek az ügyek azóta a Marcel Avram per kivételével mind megszüntek.

Ayscough továbbá állítja, hogy nem ő az egyetlen ügyvéd, akinek Jackson tartozik (zárójelben a tartozás állitólagos összege): Zia Moddabber (400.000$), Brian Oxman (1.250.000$), Michael Sydow (1.000.000$), Bob Sanger (1.000.000$) és Michael Abelson (100.000$), Lavely & Singer (100.000$) Wachtel & Masyr LLP és David LeGrand. A volt ügyvéd állítja, hogy a sztárt egy másik perben képviselő "Wachtel & Masyr LLP" például a napokban kezdeményezte a saját leváltását a sztár képviseletéről kifizetetlen szánlák miatt.

Ayscough szerint Jackson nem csak ügyvédeknek, hanem más alkalmazottjainak, sőt családtagjainak is tartozik (zárójelben a tartozás állitólagos összege): Fortress (325.000.000$), Randy Jackson (1.650.000$), Tyuna Zilike (50.000$), Deborah Rowe (900.000$ évenként), Dieter Wiesner (64.000.000$), Allan I. Whitman.

Ayscough állítja, hogy a pénzét egészen 2005. nyaráig, amíg Ron Burkle milliárdos kezelte Jackson pénzügyeit, rendesen megkapta. Amikor azonban Mesereau vette át az irányítást a kifizetések megszüntek. A volt ügyvéd állítása szerint tavaly szeptember 23-án Mesereau találkozott a sztárral londonban, ahol az 2.6 millió dollárt fizetett ki neki. Azonban Mesereau az összeget teljes egészében magának utalta át, és abból semmit sem különdített el a többi ügyvédi irodának. Ayscough szerint Mesereau és Susan Yu késöbb többször is félrevezették őt azt állítva, hogy ők sem kapták meg a bérüket.
Ayscough továbbá felsorolt még 2 ingatlant, amiket Jackson birtokol Kaliforniában. Az elsőn, egy Los Angeles-i házon 2.2 millió dolláros adósság, míg Neverlanden jelenleg 20 millió dolláros hitel van.

Ayscough vs. Jackson - 2006