Dr. Sebi
Michael Jackson

Előzmények

Valamikor 2004. elején Jackson és kísérete Coloradoba utazott, ahol találkozott Alfredo Bowmannal, közismertebb nevén Dr. Sebivel. Dr. Sebi híres volt arról, hogy hivatalosan nem elismert szerekkel kezelte pácienseit.

Bowman késöbb Jacksonnal tartott Washingtonba is egy díjátadóra, ahol elmondta, hogy a sztár nagyon egészségesen táplálkozik, és inkább üzleti jellegü kapcsolatot tartanak fenn.

Per

Mindezek ellenére 2004. november 13-án Dr. Sebi pert indított Jackson ellen egy Los Angeles-i bíróságon. A keresetében azt állította, hogy a sztár emberei nem fizettek ki neki 380.000 dollárnyi munkadíjat, illetve plusz 600.000 dollárnyi veszteséget követelt Jacksonon. A períratok szerint Bowman leginkább Randy Jacksont, a sztár testvérét és akkori első számú tanácsadóját hibáztatta, aki szerinte egyszerüen kitúrta őt a csapatból.

Ítélet

A perről ezt követően semmit sem lehetett hallani. Egy másik ügy kapcsán derült ki, hogy a meghallgatásokat 2005. február 8-án elkezdték, azonban még ugyanezen év december 19-én be is fejezték. Az indoklás szerint a vád egyszerüen nem mutatott be megfelelő bizonyítékokat. Az ítéletet 2006. febuár 9-én hozták meg, Alschuler Walter W. bíró pedig ezt követően elutasította az ügyet.

Bowman vs. Jackson - 2004