Kezdet: (?)
Befejezés: (?)
Felperes: Michael és Janet Jackson
Alperes: Henry Vaccaro

2004-ben Michael és Janet Jackson pert indított egy New Jerseyben élő vállalkozó, Henry Vaccaro ellen. A per íratok szerint Vaccaro tisztázatlan körülmények között hozzá került Jacksonos ereklyéket szeretett volna elárverezni.

A történet 1991-ben kezdődött, amikor Tito Jackson kibérelt egy hatalmas tároló helységet, ahol később több ezer, a Jackson családhoz kapcsolódó tárgyat helyeztek el. A tároló névlegesen a Jackson Communications nevű céghez tartozott, akik azonban 2 szerencsétlenül végződött per eredményeként 1999-ben csődbe mentek.

Mivel a cégnek már nem volt más jelentős vagyona, a fentebb említett tárolóban lévő tárgyakat adták el valamivel több, mint 1 millió dollárért egy ismeretlen vevőnek. Csak később derült ki, hogy az ereklyék között több olyan tárgy is van, ami Michael vagy Janet Jacksonhoz tartozik, akiknek semmi közük nem volt a csődbe ment céghez.

A két sztár képviselői éveken keresztül próbálták visszaszerezni a tárgyakat, ennek részeként perelték be Vaccarot is. Aki azonban megúszta a fellelősségre vonást, mivel a per idején már azzal védekezett, hogy a tárgyakat néhány héttel korábban ő is tovább adta.

Jackson vs. Vaccaro - 2004