Kezdet: 2002.
Befejezés: -
Felperes: Dana Gross
Alperes: Ticketmaster, Madison Square Garden, World Events

2001. július 31-én Dana Gross 6 jegyet vett a szeptember 10-én megtartott jubileumi Michael Jackson koncertekre. Azonban csak a helyszínen szembesültek azzal, hogy az egyenként 100 dollárba kerülő jegyek olyan helyekre szólnak, ahonnan nem lehet rendesen látni a színpadot. A beadott vádíratokban Gross átveréssel vádolta meg a jegyeket árusító Ticketmastert, a Madison Square Garden menedzsmentjént, és a Jackson és David Gest producer által 50-50%-ban birtokolt World Events nevű céget.

A per alatt kiderült, hogy a szervezők is a helyszínen döbbentek rá arra, hogy a díszletek miatt néhány néző nehezebben lát rá a színpadra, mint ahogyan azt korábban számolták, vagy az eladott jegyeken jelezték volna. Az MSG munkatársai azonnal felajánlottak minden érintettnek egy jobb helyet vagy a jegy árának visszatérítését.

Néhányan állitólag azonban sem a pénz visszatérítéséről, sem a jobb ülőhelyekről nem tudtak semmit sem a helyszínen. Gross elsőként terelte jogi útra az ügyet, később azonban másokat is arra buzdított, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az ügynek weboldalt is indítottak a http://www.grosssettlement.com címen.

Arról, hogy a probléma hány nézőt érintett meglehetősen vegyes számok láttak napvilágot.

A vádlottak egy alkalommal megpróbálták érvényteleníteni az ügyet, végül azonban egy közvetítő segítségével megkezdődtek a tárgyalótermen kívüli megbeszélések. Ennek eredményeként 2007. január 11-én megállapodásra jutottak a felek. Nem csak Gross, de minden más panaszos ügyét megvizsgálták egy június 1-én tartott meghallgatáson.

Gross vs. Jackson - 2002