2002. novemberében mindenkit hidegzuhanyként ért az a hír, hogy Marcel Avram, Michael Jackson korábbi turné menedzsere, beperelte a sztárt.
A rajongók előtt ismert volt a két ember közötti meglehetősen furcsa kapcsolat, sőt azt is tudtuk, hogy Jackson és Avram 2002-ben három alkalommal is találkozott, de egészen novemberig azt hihettük, hogy egy újabb világ körüli turné részleteit egyeztetik.

Előzmények

Michael Jackson és Marcel Avram nagyon régóta ismerik egymást. Még a hetvenes években léptek először kapcsolatba, amikor a Jackson testvérek első európai koncerteikre indultak. Ilyenkor rendszerint felkeresték Avramot, aki a "Mama Concerts" nevű cégén keresztül segített megszervezni, és lebonyolítani az előadásokat.
Michael szóló előadóként is számított Avram segítségére, leginkább világ körüli turnéinak európai állomásain. Így történt ez a Bad, a Dangerous és a HIStory koncertkörutak alkalmával is.

1999. januárjában Jackson felkreste Avramot azzal az ötlettel, hogy Nelson Mandelával karöltve szervezzenek jótékonysági koncerteket. A Január végén megkötött szerződésekben rögzítették azt, hogy két jótékonysági koncertet tartanak majd nyáron, illetve kettő szupershowt az évezred utolsó napján. Az utóbbi két koncertnek az lett volna a különlegessége, hogy Michael, kihasználva az időeltolódást, két alkalommal táncolt volna át az új évezredbe, eloszőr Honoluluban, másodszor pedig Sydneyben.

1999. márciusában már körvonalazódni látszottak a két jótékonysági koncert részletei, a Milleneumi koncertekrol azonban nem esett sok szó kettejük között.

A jótékonysági koncertek végül "Michael Jackson and Friends: What More Can I Give" (Michael Jackson és Barátai: Mi többet adhatnék) címen kerültek megrendezésre június 25-én és 27-én, Szöulban, illetve Münchenben. Az előadások teltház előtt futottak le, s a hivatalos végelszámolások szerint összesen kb. 4-5 millió dollárt osztottak szét négy szervezet között.

A Milleneumi koncertekről továbbra sem lehetett semmi biztosat tudni, majd október végén jelentette a sajtó, hogy meghiúsulni látszik Michael Jackson terve, mivelhogy nem kap repülési engedélyt az év utolsó napjára.
Ezt követően hosszú ideig nem hallhattunk semmit az ügyről, egészen 2002. tavaszáig, amikor hivatalosan nem megerősített információk szerint Avram perrel fenyegette meg Michaelt. Avram időközben börtönben is ült Németországban adócsalásért, Jackson állitólag meg is látogatta őt.

A fenyegetésből valós per lett, miután 2002. november 12-én Marcel Avram ügyvédje, Luis "Skip" Miller 21.2 millió dollárra perelte be Michael Jacksont a santa mariai bíróságon szerződés szegésért. Avram azt állította, hogy Jackson az utolsó pillanatban mondta le a Milleneumi koncerteket, ezzel több millió dolláros anyagi kárt okozva neki.
A helyszín kiválasztásában nagy szerepet játszott az, hogy közel legyen Michael hivatalos otthonához.

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT 1999-BEN

Az első nap (2002. november 12.)

Az esküdtek összeültek, Avram ügyvédje pedig benyújtotta a vádiratokat. Michaelt Steve Cochran és Zia Modabber képviseli.

Marcel Avram állítja, hogy Jackson az utolsó pillanatban mondta le a Milleneumi fellépéseket, ami miatt ő nagy károkat szenvedett el.

Az első tárgyalási napon az ügyvédek megállapították, hogy a fő kérdés az, ki mondta le a koncerteket. Mindkét oldal azt bizonygatja, hogy a másik fél törölte a tervezett fellépéseket.

Avram ügyvédje szerint a jótékonysági koncertek nem voltak anyagilag kifizetődőek a túlságosan magas költségek miatt. Michael ügyvédei szerint azonban a "szerződés az szerződés". A bemutatott eredeti szerződésekben Avram vállalt minden üzleti kockázatot, valamint a koncertek költségeinek előteremtését is. Modabber szerint mikor Avram rájött, hogy kicsit elszámolta magát, s nem tudja majd kifizetni Jacksonnak az ígért 15 millió dollárt, lemondta a szilveszteri koncerteket, s így a kártérítés sem illeti meg őt.
"Továbbá mi lett volna Jackson motivációja a lemondásra, amikor 15 millió üthette volna a markát élete egyik legnagyobb showja előtt."- folytatta érvelését Michael ügyvédje.

Jackson mindemellett állítja, hogy telefonhívást kapott Avramtól, amiben az közölte vele a koncertek lemondását. Avram természetesen tagadja az állítást.

Az is kiderült, hogy Avram néhány pontban módosította az 1999. Januárjában megkötött szerződést, holott ezt csak mindkettőjük írásos beleegyezésével tehette volna meg.

A második nap (2002. november 13.)

A második napon, Michael Jackson első kihallgatásakor már az egész világ sajtó foglalkozni kezdett az üggyel, valóságos cirkusz vette kezdetét. A hírműsorok részletesen beszámoltak az eseményekről, az újságok pedig címlapjukon hozták le a témát. Olyan csatornák, mint a CNN vagy az NBC, naponta élő közvetítést adtak a bíróságról, ahol időközben több, mint 100 Rajongó vert tábort, hogy Michaelt támogassa. Michael megjelenésével újabb pletykák vették kezdetüket, s a sajtó ismét támadni kezdte Jacksont.
A botrány abból pattant ki, hogy miután Jackson levette a tárgyalóteremben az arcát takaró sebészi maszkot, két ragtapasz volt látható az orrán. Ebből a pletykasajtó arra következtetett, hogy egyszerűen az orr összetartására szolgáltak a tapaszok. Az erről készült képek a legtöbbet letöltött képekké váltak az Interneten az adott napon.

Michael megérkezésekor autogrammokat osztogatott és integetett az összegyűlteknek. A Santa Maria Times riportere szerint mindenki Jacksonnak szorított.

Az egész cirkusz alatt Michael mindvégig udvarias és türelmes volt, még a kihallgatás fárasztó 3 órája alatt is. Michael maszk nélkül lépett be a tárgyaló terembe, majd lerakta az eskütételt. Válaszaiban gyakran szerepelt a "Nem értem a kérdést", "Nem emlékszem", de sokszor, csak "Igennel", vagy "Nemmel" válaszolt.
Eloszőr akkor kezdett hosszas beszédbe, amikor egy show elkészítéséről kérdezte Miller, Avram ügyvédje. Michael Mountain Dewt iszogatva mesélte el, hogy hogyan állít össze egy műsort a zenészekből, énekesekből, a pirotechnikából és mágiából.

"Mágia?"- kérdezett vissza Miller. "Igen, mágia, mint az abrakadabrában."- válaszolta Jackson.

Amikor Miller rákérdezett arra, hogy mégis hogyan készült a Milleniumi koncertekre, Jackson azt válaszolta, hogy a tükör előtt táncolt a fürdőszobájában, elpróbálva azokat a mozdulatokat, amiket a koncerteken kívánt bemutatni.

"Emlékszem kicsit dühös voltam, mert vártam már, hogy megcsinálhassam a Milleniumi showkat. Annyira izgatott voltam, hogy utasítottam az embereimet, érjék el a Guiness Book of World Recordsot, mert úgy éreztem ezek lesznek minden idők legnézettebb TV-s eseményei."- emlékezett vissza Michael arra a napra, amikor Marcel Avram telefonon keresztül lemondta a showkat.

A nap másik érdekessége az volt, hogy a tárgyaló teremben kb. 24 Rajongónak helyet biztosítottak. Ők viszont egészen a tárgyalás végéig nem szólalhattak meg, akkor viszont hangos "Szeretünk Michael"-el bíztatták a Pop Királyát.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

 

A harmadik nap (2002. november 14.)

A nap természetesen nem telhetett el Michael különcködése nélkül, amellyel talán a sajtót szerette volna móresre tanítani.
A tárgyalótermet már szinte megközelíteni is képtelenség volt. Megduplázódott mind a Rajongók, mind a sajtó képviselőinek száma. Sőt, előző napi megjelenése után gusztustalan pletykák láttak napvilágot a külsejével kapcsolatban.
Erre fel Michael négy órával késobb tért vissza a tárgyalóterembe, mint ahogyan azt eredetileg meghatározták neki. A sajtó képviselői, akik a helyszínről élő közvetítést adtak, felháborodottan tudósítottak az eseményekről. Némelyikük odáig merészkedett, hogy azt állította az előző napi cirkusz után Jackson nem mer megjelenni.
Valójában előző délután maga Zel Canter bíró adott engedélyt arra, hogy Michael később érkezzen egyéb elfoglaltsága miatt. Ezt az információt azonban senki nem osztotta meg a sajtóval, talán nem véletlenül..

Michael ezúttal már maszk nékül érkezett, azonban maga elé tartott egy nagy fekete esernyőt. Ismételten autogrammot osztogatott a jelenlévőknek, majd nagyon lassan sikerült átjutnia a barikádon, amely az épület bejáratát elzárta.

A tárgyalóteremben jó hangulat uralkodott. Mint kiderült az esküdtek adtak engedélyt arra, hogy Michael 4 órával késobb érkezzen a tárgyalásra. Zel Canter bíró azonban megkérte Jacksont, hogy másnap, az utolsó kihallgatási napján, időben jelenjen meg. Ugyanis az egyik esküdtnek temetésre kell mennie, s ez csak úgy valósulhat meg, ha pénteken délig lezárják Jackson utoló kihallgatását.

Amikor Steve Cochrant, Michael ügyvédjét kérdezték arról, hogy Michael vajon időben meg fog-e jelenni ezt válaszolta: "Remélem... nem vagyok benne biztos".

Még egy dologban engedett a bíróság: Michaelt csak ezen a héten hallgatják ki, hogy a hétvégén elrepülhessen Berlinbe egy humanitáriánus díj átvételére. Ugyan megpróbálták rávenni arra, hogy csak elektronikus formában jelenjen meg, ő ragaszkodott a személyes megjelenéshez, mondván ezzel kívánja a többi hírességet is motiválni arra, hogy még többet tegyenek a gyerekekért a Földön.

Michael Jackson kihallgatásának második napján a központi téma az volt, hogy Michael sok mindenre nem emlékezett az üggyel kapcsolatban. Minthogy kik dolgoztak neki, milyen dokumentumokat írt alá, s milyen kijelentéseket tett. Sok dologra másként emlékezett, mint Avram, s válaszait is sokkal megfontoltabban, lassabban adta meg. Egy alkalommal választ sem tudott adni a neki feltett kérdésre. Sőt egy 1999. augusztusában, Marcel Avrammal való találkozására sem emlékezett.

"Istenem, annyi találkozóm volt."- magyarázta Jackson.

Később azt vitatták, hogy vajon Jackson képes lett volna végigcsinálni a két showt 22 óra eltéréssel. Mire ő azt válaszolta, hogy a helyzettől sok minden függ, de valószínüleg igen.

Televíziós kamerák továbbra sem lehetnek a tárgyaló teremben, s csak két fényképész készíthet képeket a szupersztárról. A teremben csütörtökön csak a Santa Maria Times és a People Magazine készíthetett képeket, a világsajtó többi képviselője a házától egészen a bíróság épületéig követte Jacksont. Egyébként már kb. 450 ember áll az épület előtt, akik rendszeresen hangos kántálással bíztatják az énekest.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

 

A negyedik nap (2002. november 15.)

Az utolsó napról viszonylag kevés információ került ki a tárgyalóteremből. Pénteken 9 óra előtt megjelent Michael, s a már közel fél ezresre duzzadt tömeg előtt pózolt, autogrammokat osztogatott. A tárgyalás 12 óra előtt be is fejezodött.

Foként Miller kommentárjait hallhattuk, aki Avramot védi az ügyben. Szerinte Jackson olyan volt a bíróságon, mint bárki más. Igaz az üggyel kapcsolatos emlékei hiányosak voltak, s néha nagyon lassan válaszolt a neki feltett kérdésekre.

"Hogy jól ment-e? Nem, nagyszerűen ment."- válaszolta egy újságírói kérdésre Miller.

Miller nem állítja, hogy Jackson hazudna, mindössze a memóriája néha ki-be kapcsolt, s nagyon lassan válaszolt a kérdésekre, ami lelassította az egész ügy menetét.

Modabber, Jackson egyik ügyvédje panaszt emelt a bírónál Miller kérdései miatt. Pénteken pedig a bíró utasította Millert arra, hogy mielőtt bemutatna valamilyen íratot, vagy szerződést, kérdezze meg Jacksont, hogy nincsen-e információja a dologról.

Canter továbbá felvettette, hogy amennyiben Jackson ennyire nem emlékszik a dolgokra, ügyvédeinek más tanukkal kell bizonyítaniuk igazukat.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

 

Az ötödik nap (2002. december 3.)

Két hét szünet után, ami alatt Michael Jackson ügyvédei természetesen nem voltak tétlenek, s többek között kihallgatták Marcel Avramot is, December 3-án folytatódott a Marcel Avram kontra Michael Jackson ügy.

A keddi tárgyalás előtt a következő párbeszéd zajlott le Michael és egy ismeretlen riporternő között:
IR: "Az emberek tudni akarják, hogy mi a magyarázatod erre, Michael?"
MJ: "O a gyermekem. Szeretem a gyermekeimet."
IR: "Mit szeretnél mondani Gloria Allredrol?"
MJ: "Ki az?"
IR: "Egy ügyvédnő, aki eljárásra szólította fel a Children Servicest (gyermek védő szolgálat)..."
MJ: "Ah, mondd meg neki, hogy menjen a pokolba."
Gloria Allred a múlt hét végén kezdte el nyíltan támadni Michaelt, amikor levelet juttatott el egy gyermek védő szervezetnek, amelyben megkérdőjelezte azt, hogy Jackson gyermekei biztonságban lennének.

A mai napon 4. alkalommal hallgatták ki Michaelt az ellene indított perben, Santa Mariaban.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

Michael fehér kabátot és fekete nadrágot viselt. Maszk nem volt rajta, viszont testőrei folyamatosan egy esernyővel védték az erős napsugárzástól, illetve a bal lábán kötés volt, amit állitólag egy pókcsípés miatt kellett felraknia.
Jackson arra is vigyázott, hogy az operatőre ne vegye fel a bekötött lábát.
Michael második alkalommal jelent meg úgy a bíróságon, hogy pókcsípés miatt valamije be volt kötve. Legutoljára két héttel korábban állítólag a kezét csípte meg egy kis méretu pók. Jackson a riporterek kérdésére elmondta, hogy nagyon fáj a csípés helye, amelyet reggel fedezett fel. Arra a kérdésre, hogy esetleg az egyik saját pókja támadt rá, nevetve válaszolt.

"Ez egy pók csípés. Ez igazán rossz. Ha megmutatnám nektek, biztosan rosszul lennétek. Most is nagyon fáj, ahogyan beszélek. Szeretem a Tarantulákat, de nem a kisebb fajtákat"- magyarázta Jackson az újságíróknak.

A tárgyalóteremben Michael összefutott azzal a fényképésszel, aki 2 héttel korában azzal vált világhírüvé, hogy ragtapasszal az orrán fényképezte le Jacksont. Michael kedves volt hozzá, arcokat vágott a kamerának, sot ördög szarvacskákat mutatott saját magának.

A nap ezek után viszonylag unalmasan telt, az első órákban az 5 ügyvéd folytatott megbeszélést. A délutáni meghallgatások csak 2-kor kezdődtek el, azonban Michaelt és az esküdteket már 3-kor hazaküldték.
Miközben az ügyvédek tovább folytatták a harcot, Michael kinn autogrammot osztogatott az összegyűlteknek.

A nap folyamán ismételten problémát okozott az, hogy Michael sok dologra nem emlékezett. Ezzel kapcsolatban Jackson elmondta, hogy ő a cégének művészeti vezetője, az üzleti résszel nem foglalkozik ilyen behatóan.
A kulcsfontossággal bíró 1999. Augusztus 7-ei nappal kapcsolatban kiderült, hogy Michael valóban New Yorkban tartózkodott. Állítólag ezen a napon közölte Jackson menedzsmentje Avrammal, hogy szeretnék lemondani a szilveszteri koncerteket.
Jackson ezzel kapcsolatban már korábban elmondta, 3 év távlatából nem emlékszik napra pontosan arra, hogy merre járt. De ha valóban New Yorkban tartózkodott is akkor, az sem jelent semmit.

"Ez adminisztratív munka. Ez az, amit nem én csinálok. Én a szórakoztató vagyok"- mondta Michael azzal kapcsolatban, hogy több részletére nem emlékszik az ügynek.

A keddi meghallgatása előtt bele-bele kiáltott a mikrofonjába és vicces arcokat vágott, láthatóan jól érezte magát.
Több alkalommal a keze elé kellett tennie a száját, hogy ne nevessen. Amikor pedig nem hallották rendesen a hangját a teremben egy 'C'-t mondott a mikrofonba.

"Nekem fáradtnak tűnt, de úgy látszott, hogy nagyon jól kezelte önmagát."- mondta Theresa Moreno megfigyelő a nap végén.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

 

A hatodik nap (2002. december 4.)

A héten már második nap, a per alatt eddig összesen 5. alkalommal hallgatták ki Michael Jacksont az Avram ügyben.

Michael nem hagyta el a tegnap már szenzációt keltő mankóját és kötését a bal lábán, amelyrol továbbra is azt állítja, hogy a pókcsípés miatt kell viselnie. Ruházata azonban annál inkább megváltozott: öltönyben és kockás mintás nyakkendőben úgy nézett ki, mint egy "kisdiák".

Kék színű kézvédőjéről érdeklődőknek azt válaszolta, hogy az erőt jelképezi.

"A világnak. Nem nekem. Nem nekem"- üvöltötte Jackson.

A testőrök "esernyőgyűrűjétől" kísérve, riporterek hada próbált meg kérdéseket feltenni Michaelnek, aki mindösszesen egy "Kellemes Karácsonyra" méltatta őket.

"Vizionárius vagyok, és egy kreatív ember. Az Isten megáldott bizonyos tehetséggel. Utálok hasonlítgatni, de Walt Disney is kreatív ember volt, ugyanakkor nem értett az üzlethez. A testvére, Roy vezette a könyvelést."- magyarázta Jackson, ügyvéde, Zia Modabber kérdésére.

"Walt Disney egy nagyon kreatív ember és vizionárius volt. Család központú szórakoztatást szeretett csinálni, ahogyan én is. Azt hiszem, hogy egy ajándék volt ez számára, ahogyan nekem is. Nagyon megtisztelo, hogy én is kiválasztott lettem."- folytatta a Pop Királya.

Jackson ügyvédei bemutattak az esküdteknek egy videófelvételt az 1999-es 'What More Can I Give' koncertrol, amelyen Michael a 'You Are Not Alone'-t adta elő. Michael figyelmesen nézte a felvételt, s egy ponton el is mosolyodott rajta.

A reggel kilenctől 7 és fél órán keresztül tartó tárgyalás után Michael nem foytatta már megszokott kinti akcióját, hanem azonnal beszállt autójába és távozott a helyszínről. Ügyvédei szerint nagyon kimerült a kihallgatástól.

MICHAEL A TÁRGYALÓTEREMBEN

 

A hetedik nap (2002. december 5.)

Annak ellenére, hogy korábban bejelentették Michael Jacksont utoljára Szerdán hallgatják ki, rengeteg Rajongó még Csütörtökön is a bíróság előtt várakozott. Michael azonban nem jelent meg.

Michael orvosi kezelése miatt igazoltan maradt távol a tárgyalásról. Ugyan Zel Canter bíró először értetlenül állt a sajtóban elterejdt pletykák előtt, amikor azonban megismerte az ügy részleteit, elégedett volt az indokokkal, amiért Jackson nem jelent meg a tárgyaláson, sot ő maga utasította Michaelt, hogy orvosi kezelésnek vesse alá magát.
Mindezek ellenére Louis "Skip" Miller, Avram ügyvéde megjegyezte, hogy ez a harmadik alkalom, hogy Jackson késett, vagy egyáltalán nem jelent meg a tárgyaláson. Nyílvánvalóan az esküdtek elott akarta aláásni a Pop Királyának tekintéjét.
Zia Modabber, Michael Jackson egyik ügyvédje erre válaszolva megjegyezte, hogy Michael már 5 alkalommal lett kihallgatva, nincsen semmi félnivalója.

Canter bíró később felszólította az ügyvédeket, hogy fejezzék be órákig tartó beszédeiket, nyílván ezzel szeretné felgyorsítani az ügymenetet.

A nap tagadhatatlanul legérdekesebb momentuma az volt, amikor Miller kihallgatta Wayne Nagint, Jackson korábbi biztonsági főnökét. Nagin hosszú éveken keresztül állt alkalmazásban a Pop Királyánál, egészen 2001. Szeptember 5-ig, amikor nyugdíjba vonult. Saját elmondása szerint közeli és hű barátja volt Michael Jacksonnak.
Nagin továbbá eskü alatt vallotta, hogy 1999. Október 6-án, vagy 7-én személyesen volt jelen egy találkozón, ahol Marcel Avram elhalasztatta a kérdéses koncerteket.

 

A nyolcadik nap (2002. December 6.

A pénteki napon két fontos témával foglalkozott a bíróság. Tekintve, hogy Michael Jackson sem a csütörtöki, sem a pénteki tárgyalási napon nem jelent meg személyesen a tárgyalóteremben, orvosi kezelésre hivatkozva, Louis "Skip" Miller egy független orvos véleményét vette igénybe az ügyben.
Miller már az eloző napon is tett megjegyzéseket Michael távolmaradásával kapcsolatban, azonban Zel Canter bíró maradéktalanul elfogadta az indokokat. Pénteken már nem érte be ennyivel Miller, Canter bíró engedélyével, három független orvos közül választotta ki azt, amelyik véleményezte Jackson állapotát, s távolmaradásának jogosságát.
A Péntek reggel elvégzett vizsgálatok eredményét kíváncsian hallgatták az egybegyűltek. Zel Canter bíró, meghallgatva a beszámolót elismerte, hogy a Pop Királyának valóban orvosi segítségre volt szüksége, s távolmaradása indokolt volt. Miller ennek ellenére továbbra is úgy véli, hogy nem pók csípésről volt szó.

A tárgyalás így Michael Jackson nélkül folytatódik. Meghallgatták Marcel Avramot, s újra a tanuk között volt Wayne Nagin is, aki előző nap eskü alatt ismerte el, hogy jelen volt azon a kérdéses napon, amikor Jackson szerint Avram elhalasztatta a koncerteket.
Nagin vallomása jól jött, tekintve, hogy Michael nem emlékezett pontosan a történtekre. Saját állítása szerint abban az időben, vagy Kaliforniában, vagy New Yorkban tartózkodott, amikor telefonon keresztül közölte vele Avram, hogy le szeretné mondani a Milleniumi koncerteket.

Marcel Avram szerint azonban akkoriban már széles körben ismert volt, hogy Michael Jackson nem szeretné megtartani a koncerteket.

A per December 11-én és 13-án újabb meghallgatásokkal folytatódik egészen December 20-ig, amikor is az ünnepekre való tekintettel szünetet iktatnak be. Amennyiben nem sikerül megnyugtatóan rendezni az ügyet, az Új évben is folytatódnak a tárgyalások.

 

Ítéle

A decemberi meghallgatásokról nem számolt be olyan részletesen a sajtó, mint a korábbi napokról, így azokról nincsenek részletes információink.
2003. Januárjában a bíró úgy döntött, hogy az ítélet meghozásáig még néhány alkalommal össze kell hívni az esküdteket, azonban érdemi tárgyalásokra nem került sor.

Az ítéletet Március 13-án hozták meg, amelynek értelmében Jackson volt felelős a két milleniumi koncert elmaradásáért. Azonban a követelt több, mint 20 millió dollár helyett a bíró csak 5.3 millió dollárt tartott jogosnak.

Az ítélet kimondását követően mindkét fél elégedetten távozott a tárgyalóteremből. Avram elmondta, hogy neki nem a pénz volt a fontos, hanem az, hogy sikerült megvédenie a becsületét. Továbbá hozzátette, hogy ezt követően is szeretne együtt dolgozni a Pop Királyával.

Jackson ügyvédei arra világítottak rá, hogy a követelt összegnek alig negyedét ítélte meg jogosnak a bíró, amelyet sikerként könyvelnek el.

Ez a teljes és valós története Michael Jackson 2002-es perének, amely az év egyik legnagyobb szenzációja lett.

Marcel Avram vs. Jackson - 2000