Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198Debbie Rowe
Michael Jackson

Előzmények
2003. decemberében Debbie Rowe jogi eljárást indított volt férje, Michael Jackson ellen. A 2004. január 27-én benyújtott dokumentumokból kiderült, hogy Rowe több láthatási jogot szeretett volna a gyerekek fölött, illetve féltette őket a sztár körül kialakult helyzet miatt. Carolyn Kuhl bírónő beleegyezett abba, hogy az egyenlőre családjogi vitaként aposztrofált ügyet Stephen M. Lach bíró vezethesse.

A jogi eljárásról először a pletyka sajtó számolt be, azonban Rowe rendszerint megvédte Jacksont.

Szintén januárban paparazzik lencsevégre kapták Rowet, amint együtt ebédel azzal a Dieter Wiesnerrel és Marc F. Schaffellel, akik azóta szintén beperelték Jacksont.

Márciusban Mark Geragos, a sztár akkori vezető védőügyvéde megerősítette a jogi vita létét, azonban hozzátette, hogy a felek egymás tiszteletben tartásával oldják majd meg a helyzetet.

Júliusban új csapat kezdte el képviselni Jacksont az ügyben Bran Oxman vezetésével, akik több találkozót is megszerveztek Rowe-al a helyzet békés megoldására, az egyezkedések azonban zátonyra futottak.

Szeptemberben újabb fejlemények kerültek napvilágra. Warran Camp, Rowe ügyvéde szerint a nő több beleszólást kíván a gyerekek életébe. Rowe ugyanebben a hónapban interjút adott egy ameraikai TV műsornak, amelyet Jackson és csapata egy korábbi megegyezésük felrugásának tekintett. Jackson ügyvéde, Michael Abrams is nyílvánvalóvá tette, hogy a sztár nem kíván engedni volt feleségének. Ennek következményeként tovább folytatódott a vita.

Első nap
Az első ismert meghallgatáson, 2004. október 22-én Lachs bíró úgy döntött, hogy Rowenak még a sztár gyerekmolesztálási perét megelőzően találkozia kell gyermekeivel.

Második nap
A december 15-ei meghallgatáson Rowe ismét benyútotta azokat a dokumentumokat, amikben több láthatási jogot követelt közös gyermekeik fölött. Jackson ügyvéde, Thomas Hall megtámadta a beadványt.

Időközben ismertté vált, hogy Rowet kihallgatta a Santa Barbara-i kerületi ügyészség a Jackson ellen indított vizsgálat részeként.

A nőnek ezzel egy időben anyagi nehézségekkel kell szembenéznie, aminek részként eladta a sztártól 1997-ben kapott gyűrüjét.

Rowe 2005. áprilisában végül a vád tanujaként jelent meg a sztár ellen indított gyerekmolesztálási perben, azonban mindenkit megdöbbentve minden tekintetben kiállt Jackson mellett, és ismét fantasztikus apának nevezte őt. Ekkor megint úgy tünt, hogy a helyzet békésen fog megoldódni. Egyes információk szerint Jackson beleegyezett abba is, hogy Rowe augusztusban Los Angelesben találkozhasson gyerekeivel. Nem sokkal késöbb Abrams is azt nyilatkozta, hogy közeledik a megegyezés.

Harmadik nap
2006. februárjában sajnos újabb meghallgatást tartottak az ügyben, ami azt mutatta, hogy a feleknek még mindig nem sikerült megnyugtatóan megegyezniük.

Az újabb kiszivárgott dokumentumok szerint a páros több étviezede ismerte egymást, amikor 1997-ben összeházasodtak. Rowe 1997-ben egy fiúnak, majd 1998-ban egy lánynak adott életet. A pár azonban nem sokáig volt együtt, 1999-ben közös megegyezéssel elváltak. Rowe szerződésben mondott le szülői jogairól évi 1 millió dollárért, és egy Beverly Hills-i villáért. A megegyezést 2001-ben ismét jóváhagyta egy Los Angeles-i bíró, sőt még szigorítottak is a feltételeken. Rowe 2002-ben állitólag panasszal élt a döntés miatt, amikor egy másik bíró érvénytelenített is.

A sajtó beszámolók szerint a mostani meghallgatáson Lachs bíró jóváhagyta ezt az érvénytelenítést, ami megnövelte Rowe esélyeit az ügyben.

Nem sokkal késöbb, a vita eldurvulását jelezve Jackson ügyvéde kérte, hogy jelöljenek ki egy új bíró Lachs helyett. Abrams szerint Lachs elfogult volt Rowe javára.

Negyedik nap
2006. március 17-én újabb meghallgatást tartottak az ügyben, immáron egy új bíróval, Robert Schneiderrel. Az új bíró egyik első döntésében arra kérte a feleket, hogy 30 napon belül egészítsék ki a korábban hiányosan benyújtott dokumentumaikat.

Jacksont továbbra is Michael Abrams és Thomas Hall ügyvédek képviselik, akik áprilisban benyújtott dokumentumaikban tiltakoztak a februári döntés ellen.

Ötödik nap
2006. május 24-én újabb meghallgatást tartottak az ügyben.

A meghallgatás negatívan alakult Jackson számára, ugyanis a bíró elutasította ügyvédeinek utolsó beadványát. Ennek értelmében Rowe a legjobb esélyekkel indul az ügyben.

"Ez egy nagyszerü, de nem meglepo fejlemény Deborah számára. Azt jelenti, hogy a panaszait minden késedelem nélkül a családi bíróság elé viheti."- kommentálta a fejleményeket Eric George, Rowe új ügyvéde.

Hatodik nap
2006. július 3-án Rowe meglepő fejleménnyel szolgált. Jackson volt második felesége pert indított a sztár ellen, azonban nem a gyerekelhelyezési vitával kapcsolatban, hanem az anyagiak miatt. Rowe 50.000 dollár azonnali kifizetését követeli, valamint további 195.000 dollárt per költségek címén. A beadott dokumentumokban Rowe azt állítja, hogy az összegek nélkül nem tudja fenntartani magát, és saját magát kell képviselnie a bíróságon is.

Rowe vs. Jackson - 1999