Debbie Rowe
Michael Jackson

Előzmények
2003. decemberében Debbie Rowe jogi eljárást indított volt férje, Michael Jackson ellen. A 2004. január 27-én benyújtott dokumentumokból kiderült, hogy Rowe több láthatási jogot szeretett volna a gyerekek fölött, illetve féltette őket a sztár körül kialakult helyzet miatt. Carolyn Kuhl bírónő beleegyezett abba, hogy az egyenlőre családjogi vitaként aposztrofált ügyet Stephen M. Lach bíró vezethesse.

A jogi eljárásról először a pletyka sajtó számolt be, azonban Rowe rendszerint megvédte Jacksont.

Szintén januárban paparazzik lencsevégre kapták Rowet, amint együtt ebédel azzal a Dieter Wiesnerrel és Marc F. Schaffellel, akik azóta szintén beperelték Jacksont.

Márciusban Mark Geragos, a sztár akkori vezető védőügyvéde megerősítette a jogi vita létét, azonban hozzátette, hogy a felek egymás tiszteletben tartásával oldják majd meg a helyzetet.

Júliusban új csapat kezdte el képviselni Jacksont az ügyben Bran Oxman vezetésével, akik több találkozót is megszerveztek Rowe-al a helyzet békés megoldására, az egyezkedések azonban zátonyra futottak.

Szeptemberben újabb fejlemények kerültek napvilágra. Warran Camp, Rowe ügyvéde szerint a nő több beleszólást kíván a gyerekek életébe. Rowe ugyanebben a hónapban interjút adott egy ameraikai TV műsornak, amelyet Jackson és csapata egy korábbi megegyezésük felrugásának tekintett. Jackson ügyvéde, Michael Abrams is nyílvánvalóvá tette, hogy a sztár nem kíván engedni volt feleségének. Ennek következményeként tovább folytatódott a vita.

Első nap
Az első ismert meghallgatáson, 2004. október 22-én Lachs bíró úgy döntött, hogy Rowenak még a sztár gyerekmolesztálási perét megelőzően találkozia kell gyermekeivel.

Második nap
A december 15-ei meghallgatáson Rowe ismét benyútotta azokat a dokumentumokat, amikben több láthatási jogot követelt közös gyermekeik fölött. Jackson ügyvéde, Thomas Hall megtámadta a beadványt.

Időközben ismertté vált, hogy Rowet kihallgatta a Santa Barbara-i kerületi ügyészség a Jackson ellen indított vizsgálat részeként.

A nőnek ezzel egy időben anyagi nehézségekkel kell szembenéznie, aminek részként eladta a sztártól 1997-ben kapott gyűrüjét.

Rowe 2005. áprilisában végül a vád tanujaként jelent meg a sztár ellen indított gyerekmolesztálási perben, azonban mindenkit megdöbbentve minden tekintetben kiállt Jackson mellett, és ismét fantasztikus apának nevezte őt. Ekkor megint úgy tünt, hogy a helyzet békésen fog megoldódni. Egyes információk szerint Jackson beleegyezett abba is, hogy Rowe augusztusban Los Angelesben találkozhasson gyerekeivel. Nem sokkal késöbb Abrams is azt nyilatkozta, hogy közeledik a megegyezés.

Harmadik nap
2006. februárjában sajnos újabb meghallgatást tartottak az ügyben, ami azt mutatta, hogy a feleknek még mindig nem sikerült megnyugtatóan megegyezniük.

Az újabb kiszivárgott dokumentumok szerint a páros több étviezede ismerte egymást, amikor 1997-ben összeházasodtak. Rowe 1997-ben egy fiúnak, majd 1998-ban egy lánynak adott életet. A pár azonban nem sokáig volt együtt, 1999-ben közös megegyezéssel elváltak. Rowe szerződésben mondott le szülői jogairól évi 1 millió dollárért, és egy Beverly Hills-i villáért. A megegyezést 2001-ben ismét jóváhagyta egy Los Angeles-i bíró, sőt még szigorítottak is a feltételeken. Rowe 2002-ben állitólag panasszal élt a döntés miatt, amikor egy másik bíró érvénytelenített is.

A sajtó beszámolók szerint a mostani meghallgatáson Lachs bíró jóváhagyta ezt az érvénytelenítést, ami megnövelte Rowe esélyeit az ügyben.

Nem sokkal késöbb, a vita eldurvulását jelezve Jackson ügyvéde kérte, hogy jelöljenek ki egy új bíró Lachs helyett. Abrams szerint Lachs elfogult volt Rowe javára.

Negyedik nap
2006. március 17-én újabb meghallgatást tartottak az ügyben, immáron egy új bíróval, Robert Schneiderrel. Az új bíró egyik első döntésében arra kérte a feleket, hogy 30 napon belül egészítsék ki a korábban hiányosan benyújtott dokumentumaikat.

Jacksont továbbra is Michael Abrams és Thomas Hall ügyvédek képviselik, akik áprilisban benyújtott dokumentumaikban tiltakoztak a februári döntés ellen.

Ötödik nap
2006. május 24-én újabb meghallgatást tartottak az ügyben.

A meghallgatás negatívan alakult Jackson számára, ugyanis a bíró elutasította ügyvédeinek utolsó beadványát. Ennek értelmében Rowe a legjobb esélyekkel indul az ügyben.

"Ez egy nagyszerü, de nem meglepo fejlemény Deborah számára. Azt jelenti, hogy a panaszait minden késedelem nélkül a családi bíróság elé viheti."- kommentálta a fejleményeket Eric George, Rowe új ügyvéde.

Hatodik nap
2006. július 3-án Rowe meglepő fejleménnyel szolgált. Jackson volt második felesége pert indított a sztár ellen, azonban nem a gyerekelhelyezési vitával kapcsolatban, hanem az anyagiak miatt. Rowe 50.000 dollár azonnali kifizetését követeli, valamint további 195.000 dollárt per költségek címén. A beadott dokumentumokban Rowe azt állítja, hogy az összegek nélkül nem tudja fenntartani magát, és saját magát kell képviselnie a bíróságon is.

Rowe vs. Jackson - 1999