Kezdet: 1994. július 29.
Befejezés: 1998. október 2.
Felperes: Barry K. Rothman
Alperes: Michael Jackson, MJ Enterprises, MJJ Productions

Az 1994. július 29-én Barry K. Rothman által Michael Jackson ellen indított per kezdetei az 1993-as botrányokig vezetnek vissza.

1993-ban Rothman a Chandler családot képviselve megkereste Jackson képviselőit, és azzal fenyegette meg a sztárt, hogy amennyiben az nem fizet nekik, világgá kürtölik, hogy a Pop Király szexuálisan zaklatta tizenéves fiúkat.

Jackson azonban nem csak nem volt hajlandó fizetni, 1993. augusztus 29-ére sajtótájékoztatót hívott össze, amiben visszautasította a vádakat, és zsarolással gyanúsította meg a családot. Ennek hatására a Chandler család új ügyvédet fogadott fel, Rothmannak pedig kiadták az útját.

Az ügyvéd néhány hónappal később, miután Jackson megtört a zsarolások hatására és több millió dollárt fizetett a családnak, pert indított Jackson ellen, követelve, hogy ő is részesedjen a kártérítési összegből.

Az eredeti jogi eljárást még ugyanabban az évben megszüntette az ügyben eljáró bíró. Rothman azonban egészen 1998-ig fáradthatatlanul támadta Jacksont, amikor egy Los Angeles-i bíróságon végleg lezárták az ügyet.

Barry K. Rothman vs. Jackson - 1993