1992. augusztus 10-én megjelent egy cikk a Time Magazineban, amely arról számolt be, hogy Michael Jackson pert indított a Daily Mirror nevű angol bulvárlap ellen.

A per egy időben kezdődött azzal, hogy Jackson éppen aktuális, "Dangerous" című világkörüli turnéja Európába érkezett. Az újság azzal hívta ki a Pop Királyának haragját, hogy egyik cikkében azt állította, Jackson "egy szomorú, heges arcú, szétesőben lévő fantommá vált". A Time újságírójaként csak egyszerűen "egyszemélyes szórakoztatóipari vállalkozásként" aposztrofált Jackson ekkor példát akart mutatni a sajtónak. Nem csak a cikkért, hanem az a mellett megjelent ábráért is, amelyen állítólagos hegeket mutattak be, nyilvános bocsánatkérést és jelentős anyagi kártérítést követelt a sztár.

A DAILY MIRROR LOGOJA

1998. november 9-én a következő cikk jelent meg a Daily Mirrorban:
"Még 1992-ben Michael Jackson világkörüli koncertkörútját megelőzően megjelentettünk néhány fényképet Michael Jacksonról, többnyire közeli képeket az orráról és az arcáról.

Azt írtuk, hogy a képek különösen eltorzult és heges arcot mutatnak. Ő azonnal jogorvoslatért folyamodott és hevesen tagadta az állításokat.

A per során nemrégiben Los Angelesben jártunk és elvittünk magunkkal egy kitűnő plasztikai sebész szakértőt, hogy közelről megvizsgálhassa az arcát.

A vizsgálat azt mutatta, hogy az arca nem torzult el. Ügyvédeink és Mr. Jackson ügyvédeinek találkozása eredményeképpen létrejött egy titkos megállapodás miszerint véget vetünk ennek a pernek.

Továbbá bocsánatot kérünk Mr. Jackson-tól a fentebb említett állításokért. Saját szemünkkel láttuk, hogy azok nem igazak. Múlt éjjel mindkét fél kifejezte megelégedését azt illetően, hogy a pereskedés békésen lezárult."

Kevin Bays a Davenport Lyons-tól, a Mirror ügyvédje elmondta: „Örülünk, hogy ez az ügy békésen zárult le, elég hosszú ideig elhúzódott és remélhetőleg most már magunk mögött tudhatjuk."

Legyen ez a történet tanulság minden újságnak, és minden újságírónak..

Jackson vs. Daily Mirror - 1992