Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

1992. augusztus 10-én megjelent egy cikk a Time Magazineban, amely arról számolt be, hogy Michael Jackson pert indított a Daily Mirror nevű angol bulvárlap ellen.

A per egy időben kezdődött azzal, hogy Jackson éppen aktuális, "Dangerous" című világkörüli turnéja Európába érkezett. Az újság azzal hívta ki a Pop Királyának haragját, hogy egyik cikkében azt állította, Jackson "egy szomorú, heges arcú, szétesőben lévő fantommá vált". A Time újságírójaként csak egyszerűen "egyszemélyes szórakoztatóipari vállalkozásként" aposztrofált Jackson ekkor példát akart mutatni a sajtónak. Nem csak a cikkért, hanem az a mellett megjelent ábráért is, amelyen állítólagos hegeket mutattak be, nyilvános bocsánatkérést és jelentős anyagi kártérítést követelt a sztár.

A DAILY MIRROR LOGOJA

1998. november 9-én a következő cikk jelent meg a Daily Mirrorban:
"Még 1992-ben Michael Jackson világkörüli koncertkörútját megelőzően megjelentettünk néhány fényképet Michael Jacksonról, többnyire közeli képeket az orráról és az arcáról.

Azt írtuk, hogy a képek különösen eltorzult és heges arcot mutatnak. Ő azonnal jogorvoslatért folyamodott és hevesen tagadta az állításokat.

A per során nemrégiben Los Angelesben jártunk és elvittünk magunkkal egy kitűnő plasztikai sebész szakértőt, hogy közelről megvizsgálhassa az arcát.

A vizsgálat azt mutatta, hogy az arca nem torzult el. Ügyvédeink és Mr. Jackson ügyvédeinek találkozása eredményeképpen létrejött egy titkos megállapodás miszerint véget vetünk ennek a pernek.

Továbbá bocsánatot kérünk Mr. Jackson-tól a fentebb említett állításokért. Saját szemünkkel láttuk, hogy azok nem igazak. Múlt éjjel mindkét fél kifejezte megelégedését azt illetően, hogy a pereskedés békésen lezárult."

Kevin Bays a Davenport Lyons-tól, a Mirror ügyvédje elmondta: „Örülünk, hogy ez az ügy békésen zárult le, elég hosszú ideig elhúzódott és remélhetőleg most már magunk mögött tudhatjuk."

Legyen ez a történet tanulság minden újságnak, és minden újságírónak..

Jackson vs. Daily Mirror - 1992