Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/michaelj/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

1992. június 27. - 1993. november 11


A "Dangerous World Tour" volt Michael Jackson második szóló turnéja, amellyel szemben a közönség a Bad turné után, érthetően nagy elvárásokat támasztott.

A Dangerous turné 1992. június 27-én indult Münchenből, és 1993. november 11-én ért véget Mexikó városában. A turné második része 1993. augusztusában kezdődött, 4.5 hónap alatt Michael megfordult Ázsiában, Oroszországban, Törökországban, Izrealben, Mexikóban és Dél-Afrikában. A végeredmény: 5 kontinens, 69 koncert; 3.5 millió néző. Michael a turné hátralevő részét betegség miatt lemondta.

A turnéból származó bevételeket Michael a "Heal the World" nevü alapítványának, illetve más szervezeteknek ajánlotta fel. A bucharesti koncertet az HBO amerikai mozicsatorna sugározta, amely a létező legnagyobb nézettséget érte el a kábeltelevíziózás történelmében és egy "Cable Ace Award"-ot is nyert. Japánban rekord számú néző, 8 előadás alatt összesen 360.000 ember volt kíváncsi a showra. Szintén rekordnak számít az utolsó 5 koncert Mexikóban, ahol 5 alkalommal összesen fél millióan látták élőben a Pop Királyát.

A turné egy hatalmas üzleti vállalkozás volt, és technikailag is igen komoly előkészületeket igényelt az, hogy a 20 kamion mindig, mindenhol időben ott legyen, és a színpad mind a 3 három nap alatt tökéletesen működjön.

A "Dangerous World Tour" egy másik szempontból is igen fontos volt. Az ázsiai piacokon nagyon nagy volt a kalóz kereskedelem, ami jelentős károkat és kockázatot jelentett a lemezkiadóknak. Jackson volt az első szupersztár, aki ebben a régióban koncertezett, s előadásait tesztként tekintették. Végül maga Michael hozta meg a sikert a távoli Ázsiába is, ahol a kalózmásolatok száma minimálisra szorult vissza. A thaiföldi gazdasági miniszter közleménye szerint "Michael Jackson látogatásával a kalózkodás elleni harc elkezdődött".


Koncertek

1992: Neverland Ranch
Nemrég szivárgott ki az Internetre a koncert próbája, amit Neverlanden tartottak 1992-ben.
1992: Bucharest
1992: Madrid
1992: Monza
1992: Ovedio
1992: Stockholm
1993: Buenos Aires
1993: Chile
1993: Frankfurt
1993: Hamburg
1993: Mexico

Dangerous World Tour