Ahogyan azt sejthettük, még szinte éppen csak elkezdődött a Murray-per, máris óriási botrányt és felháborodást keltett, joggal.

Dr. Murray eddig is okozott már meglepetéseket, hiszen többször is megpróbált visszaemlékezni arra a végzetes napra, ám érdekes módon mindannyiszor más történetet hallhattunk előadásában. Már-már azon is elgondolkodhattunk, hogy nem szedett-e ő is valamit, amitől ennyire homályosak az emlékei…

A legújabb meséje azonban hidegzuhanyként ért mindenkit.

Dr. Murray eddig is hevesen tagadta, hogy bármi köze lenne a sztár halálához, de a mostani meghallgatáson egy teljesen új sztorival állt elő, amivel már túl messzire ment. Olyan messzire, hogy még a sokat látott bulvárlapok is megdöbbentek.

Már az is sokakban viszolygást keltett, hogy az orvos eddig semmiféle bűntudatot vagy felelősséget nem érzett a tragikus kimenetelű kezelés kapcsán. A mostani védőbeszéd viszont túlment minden határon, főleg azok után, hogy az utóbbi hónapokban sorra kerültek napvilágra az orvos bűnösségét igazoló információk, tanúvallomások.

Az ügyvédek most arra építik a védelmet, hogy nem is emberölés történt, hanem öngyilkosság.

Egészen pontosan Michael Jackson halálra adagolta magának a propofolt… Dr. Murray, saját meggyőződése szerint - amely egy picikét talán elfogult lehet-, pontosan és szakszerűen végezte a munkáját, és nem adott be halálos adagot semmiből, tehát nem felelős a halálesetért. Ő csupán a „szokásos” mennyiséget adta azon a napon is, hogy a kimerült énekes aludni tudjon. Amikor aztán ez végre megtörtént, pár percre magára hagyta. Ez alatt az idő alatt a propofoltól kábult Michael felébredt (egy mélyaltatásból!), és még arra is volt ereje, hogy bekössön magának egy halálos adag altatót, amivel tulajdonképpen öngyilkosságot követett el. Dr. Murray, akinek mindehhez természetesen semmi köze, pont akkor ért vissza, amikor már sajnos nem tudott segíteni, pedig ő, mint azt az előzetes nyomozás is bebizonyította, „szakszerűen próbálta újraéleszteni”.

Itt a vége, fuss el véle, Murray meséjének vége…

Hát, ennél okosabbat is kitalálhattak volna, többet vártunk Ed Chernoff-tól. Nem képzelhetik, hogy ezzel a sértő és nevetséges mesével megúszhatják a felelősségre vonást. Mert a felelősség nem kérdéses.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy orvosként Dr. Murray több ízben is megsértette azt, amire felesküdött. Kardiológusként tilos lett volna olyan szert alkalmaznia, amely szigorúan csak képzett aneszteziológus közreműködésével, kizárólag kórházi körülmények között, eseti jelleggel alkalmazható. Conrad ezzel szemben Michael lakásában, szakszerűtlenül, ráadásul napi szinten alkalmazta a propofolt, holott tudnia kellett annak veszélyeiről. Az pedig, hogy Michael kérte, enyhe védekezés, hiszen az orvos ő volt, neki kellett (volna) tudnia a határokat. A többi gyógyszerről, és a velük kapcsolatos visszaélésekről már nem is beszélve.

Mindezek ellenére Chernoff és Dr. Murray kitartanak az „ártatlanság” mellett, sőt lassan már olyan érzésünk lehet, mintha ő maga lenne az áldozat, aki csupán készséggel teljesítette megbízója minden kívánságát…

Az abszurd történet tehát tovább folytatódik, júniusban újabb meghallgatás lesz, addig a doktor tovább praktizálhat, bár azt továbbra is fenntartják, hogy nem alkalmazhat semmilyen altatót, különös tekintettel a propofolra.

A Jackson család és a sztár rajongótábora egyként áll Michael mellett, és igazságot akarnak… Igazságot akarunk!

A per