Dr. Conrad Murray mindent megtesz, hogy megússza a felelősségre vonást Michael Jackson halálával kapcsolatban. A legutóbbi meghallgatáson odáig merészkedett, hogy a sztár halálát öngyilkosságként próbálta beállítani, amit a család, a rajongótábor és a közvélemény is igen hevesen bírált.

Jermaine Jackson nyilatkozatában csak ennyit fűzött hozzá:

“Az, hogy Michael magának adta be a halálos adag propofolt, és ezzel öngyilkosságot követett el, a legnagyobb hazugság, ami csak létezhet.”

Michael ex-feleségei, Debbie Rowe és Lisa-Marie Presley is egyként állnak ki volt férjük mellett, és mindenféleképpen esküdtszék elé kívánják  vinni az ügyet. Ennek érdekében nyilatkozatot is tettek a bíróságon, melyben arra hivatkoznak, hogy mivel igen közel álltak Michaelhez, ismerik őt annyira, hogy megcáfolják az orvos abszurd állításait.

Murray és ügyvédei közben újabb kiskapukat keresnek, hogy minden esehetőségre felkészüljenek és úgy tűnik, a szerencse ismét Murray mellé állhat. Bár az emberölés vádjában felelnie kell a bíróság előtt, a műhiba miatti kértérítéssel kapcsolatban már találtak egy kibúvót. Murray többek között Nevadában és Texasban is praktizált, mint kardiológus szakorvos, és egy olyan biztosítást kötött még Nevada államban, mely szerint ha műhibát követ el - akár az államon kívül - , akkor a biztosító fedezi ennek a kártérítési összegét, ami jelen esetben több tízmillió dollárra rúghat. Az már más kérdés persze, hogy ez esetben a biztosító hogyan reagálna, talán “Murray után szabadon” ők is kiskapukat keresnének, ami alapján kizárható lenne a kifizetés, de ez természetesen egyenlőre csak egy fikció.

Murray reményei  szerint  a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja miatti büntetést megúszhatja öt évvel, illetve nem minősített esetnél ez két évre is mérsékelhető, amit már akár szabadlábon is letölthet.

Június 14-én folytatódik a színjáték…

Murray és a kiskapuk