Michael Jackson halála óta többek többféleképpen emlékeztek meg a Pop Királyáról. Jermaine Jacksontól is hallhattunk már terveket először egy ausztriai, majd egy londoni tribute koncertről, legutóbb pedig a This is it produkció táncosai jelentették be, hogy egy “club tour” keretében Európa-szerte emlékműsorral fognak fellépni. Mindezek egyenlőre csak elméletben születtek meg, a megvalósulás még várat magára. Úgy tűnik azonban, hogy a most bejelentett, már készülő tribute show valóban méltó lesz Michael Jacksonhoz.

A Jackson család ugyanis megállapodott a Cirque du Soleil társulattal, így 2011-2012 között óriási show-műsorral fognak fellépni a méltán népszerű akrobaták. A tervek szerint 2011 őszén debütál a produkció, majd ezt követően koncertkörútra indulnak, ami érinteni fogja a Staples Centert is, végezetül pedig 2012-ben Las Vegasban állapodnak meg, ahol is egy, az MGM Mirage tulajdonában lévő szórakozóhelyen állandó számmá válnak.

A Cirque du Soleil nevű kanadai társulat méltán lett világhírű fergeteges akrobatikus műsorairól. A cirkuszcsoportnak jelenleg is fut egy élő számuk Las Vegasban “Viva Elvis” címen. Maga Michael is nagy rajongójuk volt, nyilatkozta a hagyaték kezelője, John Branca. Katherine Jackson, a sztár édesanyja is örömét fejezte ki a megállapodással kapcsolatban, úgy érzi, méltó műsorral adóznak majd fia emléke előtt. A most készülő show Michael zenéjére és az ő különleges és egyedi táncvilágára épül, amit akrobatikus és 3D-s elemekkel ötvöznek majd, így egy lélegzetelállító produkciót kapunk eredményül.

A bevételekből a család és a társulat fele-fele arányban részesedik.

"Michael Jackson a pop királya, nagyszerű előadóművész, egyszerre kortárs, ugyanakkor kortalan, örök." - nyilatkozta Guy Laliberte, a csoport alapító tagja.

A műsorhoz kapcsolódó promóciós anyag már megtekinthető a Cirque du Soleil honlapján: http://promo-www.cirquedusoleil.com/michael-jackson/en/index.html

Cirque du Soleil: Tribute to Michael Jackson