A Guinness World Records megerősítette, hogy a MICHAEL című lemezborítója lett a világ legnagyobb plakátja.

A poszter 29.070 ft², és ez nagyobb mint az eddigi rekord, ami 110 ft² volt.

2010. December 9-én a Guinness World Records megerősítette, hogy a Michael Jackson legújabb, MICHAEL című albumának ( megjelenés dec.13.) borítóját megjelenítő plakát, hivatalosan is a világ legnagyobb posztere.

A Guinness World Records elmondta, hogy a MICHAEL plakát 171*170 ft. Ez összesen  29.070 ft². Ez elmossa az eddigi rekordot, amit a vancouveri téli olimpiára készítettek, aminek területe 110ft²  volt.

A MICHAEL poszter tehát akkora mint a Wembley-Stadion pályájának a háromnegyede, hosszabb mint 6 Routemaster busz elejétől a végéig, valamint ha függőlegesre állítanánk, akkor magasabb lenne mint a Nelson-oszlop.

 

A videót itt tekinthetitek meg: 
ArtCreative YouTube Embed Custom
">MICHAEL poszter

 

A poszter PVC-ből készült, súlya 1 tonna, és a teljes kiterítése 3 órát vesz igénybe.

Közel 3000 méterre van a Heathrow reptér fő kifutópályája, és a MICHAEL posztert minden érkező és induló utas láthatja.

A Guinness World Records meghatározza azt, hogy a világ legnagyobb plakátjának egy darabból kell állnia, és valamilyen kereskedelmi forgalomban kapható terméket kell, hogy reklámozzon.

A Guinness World Records egy hivatalos döntőbírót küldött a helyszínre, amely a Rectory Farmnál helyezkedik el Middlesex-ben, azért hogy hivatalosan mérje meg a posztert.

Tarika Vara, a GWR döntőbírója azt mondta:" Ez egy hatlamas eredmény, és nagy öröm, mert ezzel Michael Jackson MICHAEL című albuma bekerült a történelembe.Ez a plakát nem csak hihetetlenül nagy, hanem nagyon részletesen ki is van dolgozva. Én, miután közelről is láttam, meg tudom erősíteni, hogy a kép minősége fantasztikus. Michael Jackson már rendelkezik több világrekorddal is, de mi örülünk hogy most egy másik díjat is begyűjtött."

A képet, az album borítóján,  2009-ben készítette a festő Kadir Nelson.Az eredeti olajfestmény egy utazásra visz minket Michael Jackson életének kulcsfontosságú pillanatait végigjárva.

A plakát a mostani helyén fog maradni december 23-ig, amit majd "Michael-Fields" néven fogunk ismerni.  A palkát ezután hajóra száll, és Európába hajózik, hogy ott lehessen,a hol a turné folyik.

 

Forrás: Sony Music UK / http://mjstar.co.uk

MICHAEL poszter!