Mint tudjuk Michael Jackson a napokban kitüntetést kapott a G&P Alapítványtól, a rák elleni küzdelemben való munkájáért. A dij átvátelére az Angel bálban került sor New Yorkban.

Az esemény rövid összefoglalója:
Az N'Sync csapat két tagja (Lance és JC) konferálta fel Michaelt a színpadra. A bevezeto szövegükben beszéltek Michael zenei munkásságáról, például a Thrillerrol, vagy a We Are The Worldrol, amelybol a megjelenést megelozo 3 napban 800.000 darab kelt el! Továbbá beszéltek Michael humanitáriánus tevékenységeirol is:

 

Lance: "Egyetlen muvész sem tette jobb hellyé a Földet, egyetlen híresség sem elkötelezetteb a munkája mellett, mint O. Mi mást is mondhatnék még Róla? O rossz, O rémes (He's bad, he's a thriller)."

 

Miután bekonferálták Michaelt, a közönség tapsviharban tört ki. A felvonulása alatt a We Are The World zenekari változatát hallhattuk, majd Michael rövid beszédet tartott. A beszédben köszönetet mondott a díjért, majd elmesélte, hogy közeli barátja Shmuley Boteach rabbin keresztül ismerte meg az est egyik házigazdáját.
A beszéde végén a jelen lévo Bill Clintonhoz is intézett néhány szót:

"Megtisztelve érzem magam elnök úr, hogy az Ön jelenlétében vehetem át ezt a díjat, és szeretnék köszönetet mondani azokért az évekért, amelyeket az amerikai nép szolgálatának szentelt, fantasztikus elnök volt és igazán szeretem magát (I love you much)."

Michael átvette a díjat az N'Synctol, üdvözölte a hostesst, kezet rázott a srácokkal, majd együtt elhagyták a színpadot.

Michael Jackson beszéde a G&P Alapítványi Bálon